Club Bussie gaat met jongeren in gesprek over eenzaamheid en depressie

De vrijwilligers van Club Bussie staan op het Benthemplein bij Zadkine om met jongeren in gesprek te gaan. Het ‘Bussie’ is onderdeel van Netwerk Nieuw Rotterdam en gaat in gesprek met jongeren over onderwerpen van dagelijkse dingen uit het leven, maar ook over moeilijke onderwerpen zoals eenzaamheid en depressie.

Het concept van Club Bussie is dat de vrijwilligers met een busje jongeren opzoeken. Ze organiseren verschillende challenges met muziek, springtouwen en hooghouden met een bal. “Wij willen een relaxte vibe creëren voor de jongeren om vervolgens met ze in gesprek te kunnen gaan”, vertelt Okke de Bonte, jongerenwerker en projectleider van Club Bussie.

Taboe onderwerpen
Club Bussie vindt het belangrijk om een plek te creëren waar jongeren elkaar ontmoeten. “Er worden meestal taboe onderwerpen besproken zoals eenzaamheid en depressie”, legt Okke uit.

De jongeren hoeven zich niet speciaal aan te melden om met het Club Bussie is gesprek te gaan. “Je kan gewoon tien keer komen als je wil, het is belangrijk dat de jongeren zich gehoord voelen.”