Coolsingelpraat: “Het CDA heeft een imagoprobleem op klimaatbeleid”

Coolsingelpraat: “Het CDA heeft een imagoprobleem op klimaatbeleid”

Hij is de klimaatkandidaat van het CDA: Rotterdammer Henri Bontenbal. De nummer 17 van de kandidatenlijst erkent dat zijn partij de zorg voor het klimaat lang liet versloffen, maar daar moet met zijn komst verandering in komen. “Ik wil als CDA-Kamerlid op duurzaamheid net zo bepalend worden als Diederik Samsom dat was bij de PvdA.”

Foto: Willem de Kam

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart 2021 interviewt politiek verslaggever Ewoud Kieviet zes prominente Rotterdamse politici die de sprong naar Den Haag willen maken, voor deze speciale serie van onze politieke podcast Coolsingelpraat: de weg naar Den Haag.

“Ik denk dat klimaatverandering, en wat breder de milieuproblematiek, wel een van de grootste uitdagingen is van de komende decennia. De reden dat ik besloot me kandidaat te stellen, is dan ook dat ik denk dat we op dit moment vooral een wat slimmer en effectiever klimaatbeleid nodig hebben, en dat moet van de middenpartijen komen.”

Lees hier het hele interview bij Vers Beton of luister naar de podcast.

Coolsingelpraat
De komende zes weken gaan wij in Coolsingelpraat in gesprek met zes prominente Rotterdamse politici die de sprong naar Den Haag willen maken in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart 2021. Coolsingelpraat is een co-productie tussen Vers Beton en OPEN Rotterdam.