Coolsingelpraat met Salima Belhaj (D66): ‘Ik wil van mijn Marokkaanse paspoort af’

Coolsingelpraat met Salima Belhaj (D66): 'Ik wil van mijn Marokkaanse paspoort af'

Na acht jaar in de Rotterdamse gemeenteraad en vijf jaar in de Tweede Kamer is ze een van de meest prominente D66’ers in Den Haag: Salima Belhaj. In Coolsingelpraat vertelt ze over haar strijd voor een Europees leger, waarom ze vindt dat een dubbele nationaliteit een vrije keuze moet zijn, maar ze toch van haar Marokkaanse paspoort af wil: “Als ik met mijn vriend een hotelkamer boek in Marokko, ben ik strafbaar.”

Foto: Willem de Kam

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart 2021 interviewt politiek verslaggever Ewoud Kieviet zes prominente Rotterdamse politici die de sprong naar Den Haag willen maken, voor deze speciale serie van onze politieke podcast Coolsingelpraat: de weg naar Den Haag. Coolsingelpraat is een co-productie tussen Vers Beton en OPEN Rotterdam.

Lees hier het hele interview bij Vers Beton of luister naar de podcast.