Coolsingelpraat: Moet parkeren op straat flink duurder worden?

In de allereerste Coolsingelpraat staat de auto centraal. Moet iedereen zijn auto voor de deur kunnen parkeren of geeft de stad de schaarse ruimte voor een te lage prijs weg? Econoom Giuliano Mingardo en fractievoorzitter van de VVD Vincent Karremans schoven aan bij aflevering 1 van de politieke podcast van Vers Beton en OPEN Rotterdam.

Karremans wil graag dat er meer dan honderd extra parkeerplaatsen bijkomen in wijken als Blijdorp en de Provenierswijk en kreeg dat in het coalitieakkoord. “De parkeerdruk is daar zo hoog, dat mensen ’s avonds rondjes rijden om een plekje te vinden of de auto op de stoep zetten. Dit najaar gaan we de eerste extra parkeerplaatsen bouwen.” 

“Het kan zijn dat de parkeerdruk in die wijken erg groot is, maar”, zegt Mingardo. “We geven iets dat zo ontzettend schaars is – ruimte in de stad – weg voor een veel te lage prijs.” Mingardo zou graag zien dat de parkeervergunning de komende jaren steeds met een tientje omhoog gaat. 

Luister hieronder naar de eerste aflevering. Naast autoproblematiek, bespreken presentatoren Caterine Baeten en Ewoud Kieviet de politieke actualiteit: het Eurovisie Songfestival dat naar Rotterdam komt en raadsleden die een week lang van 50 euro leven.

OPEN Rotterdam vroeg de Rotterdammers buiten de studio ook om hun mening: heeft Rotterdam meer huizen of meer parkeerplekken nodig? Bekijk de video hier:

Kom naar de opnames
De volgende editie van Coolsingelpraat wordt opgenomen in de Doelen Studio op zondag 22 september van 13:00 – 13:30, vrije inloop. Wees welkom!

Mis geen aflevering en abonneer je op het podcastkanaal Coolsingelpraat via Spotify, iTunes, Stitcher of Soundcloud

Coolsingelpraat is een samenwerking tussen Vers Beton en OPEN Rotterdam en wordt mogelijk gemaakt door de Gemeente Rotterdam. Foto: Lisa Diederik