Dansende Rotterdammers halen met silent disco bijna 1000 euro op voor OekraÏne

De dansende stadstour van Rotterdam, ‘Dancing in the Street’, heeft vrijdag een speciale editie georganiseerd om steun te betuigen aan Oekraïne. Met de opbrengst van de ticketverkoop is in totaal 975 euro opgehaald voor hulp aan de slachtoffers van de oorlog. Het bedrag wordt gedoneerd aan Giro555.

Een groep van zo’n twintig deelnemers raasde vrijdagavond in een mix van blauwe en gele kleding door de straten van Rotterdam. Een iets kleiner gezelschap dan initiatiefnemer Fleur Menke gewend is. “Onze edities zijn normaal gesproken al een geruime tijd van te voren bekend. Deze speciale dansavond was een spontane actie die pas een aantal dagen van te voren was aangekondigd.” Fleur is dan ook trots op de opkomst en het opgehaalde bedrag. “Het gaat niet om de kwantiteit maar de kwaliteit en de mensen die er waren gingen er 100 procent voor!”

Voor Fleur was het een logische stap om een actie op te zetten om de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne te steunen. “Je ziet zo veel gebeuren op radio en tv, dan kunnen wij natuurlijk niet achterblijven.” Eén van de dansende deelnemers die veel indruk heeft achtergelaten was Sandra Benschop. “Het was echt fantastisch om te zien. Sandra deed voor de eerste keer mee en had in een korte tijd haar hele vriendengroep gemobiliseerd om haar te sponsoren.”