De aller, aller laatste dag van Hitsound Records

Het is erg druk in de platenzaak Hitsound Records aan Walenburgerweg in Rotterdam-Noord. Dat is niet zo verwonderlijk, want de speciaalzaak in rock-’n-roll, country, Americana, sixties en fities muziek, sluit na vandaag voorgoed de deuren. Eigenaar Willem Vonk heeft er vrede mee.

“We wisten natuurlijk dat deze dag eraan zat te komen, dus het gaat eigenlijk wel prima. Ook met de klanten. Uiteraard vinden ze het jammer, er verdwijnt natuurlijk wel wat hé?” Willem maakte het nieuws in oktober bekend via zijn Facebookpagina. Niet lang daarna begon hij met een mega uitverkoop en die liep meteen erg goed. Mochten de schappen niet allemaal leeg raken, dan is dat ook geen groot probleem. “Nee, ik ga gewoon door met verkopen van muziek, maar dan online. Ik heb ook al een opslagplaats voor de cd’s en lp’s die niet worden verkocht.”

Helemaal vaarwel zeggen tegen de buurt doet muziekliefhebber Willem ook niet. “Iedere derde zaterdag van de maand maken Jan Timmer en ik een Pupquiz voor Café Walenburg, hier aan de overkant. Die staat volledig in het teken van de muziek die hier wordt verkocht.”

De bijzondere platenzaak stond bijna veertig jaar aan de Walenburgerweg. OPEN Rotterdam ging een paar maanden geleden langs bij Willem en zijn vaste klanten. Bekijk hier de reportage.


Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat