Geen natuurijs? Geen probleem! Hier kan je allemaal schaatsen in Rotterdam

Met de huidige temperaturen duurt het nog wel even voordat alle sloten en singels in de stad zijn dichtgevroren om urenlang te kunnen schaatsen.Voor de Rotterdammers die niet kunnen wachten zijn er gelukkig alternatieven om toch te kunnen genieten van ijspret.

In Plaswijckpark kun je terecht op een overdekte schaatsbaan van 500m2. Je kunt met je eigen schaatsen komen of ze daar gratis lenen. Er is wel één verplichting, je moet handschoenen aan. Voor kinderen zijn er ook dubbele ijzers te leen en indien nodig helpen medewerkers van het park om de kleintjes te laten wennen aan het ijs.

Voor de volgende locatie, moet je nog heel even geduld hebben, want IJsvrij op het Plein 1940 opent 15 december. Naast schaatsen zijn er ook verschillende activiteiten, zoals elke donderdagavond curling en iedere vrijdagavond kun je laten zien dat je best kunt dansen op schaatsen tijdens de silent disco. Dit schaatsplein blijft tot 8 januari.

En tot slot de schaatsbaan op het Toepad in Kralingen. Daar kun je al een tijdje terecht voor schaatspret. Meer informatie vind je hier.