‘De Heerlijkheid’ in Nesselande na maanden weer van start!

De Heerlijkheid is na zes maanden op 12 september weer begonnen met het serveren van driegangen maaltijden. ‘’Wijkbewoners vonden het erg jammer toen we moesten stoppen, maar zijn enthousiast dat we weer van start mogen!’’, vertelt Gerrit Renema van De Heerlijkheid.

Het initiatief werd drie jaar geleden voor het eerst georganiseerd, met als doel om elkaar te ontmoeten en zo nieuwe mensen te leren kennen. “Bewoners van de nieuwbouw ontmoeten elkaar niet snel”, legt Gerrit uit. “Maar wij zorgen ervoor dat dit wel gebeurd!” Tot grote teleurstelling van de buurtbewoners, moest de stuurgroep het evenement staken vanwege de coronamaatregelen die werden genomen door de overheid.

‘’In de tussentijd hebben we contact gehouden met onze wijkbewoners”, aldus Gerrit. ”We hebben gevraagd of we konden helpen, want wij proberen eenzaamheid te voorkomen.’’

‘De Heerlijkheid’ is een eet- en ontmoeting initiatief in Nesselande waar vrijwilligers elke week driegangen maaltijden verzorgen voor een kleine bijdrage. In verband met de coronamaatregelen ontvangt de organisatie nu wekelijks 25 gasten, in plaats van 35 gasten. De geluiden van een tweede golf kan de stuurgroep niet stoppen: “Voorlopig gaan we door totdat er strengere maatregelen komen”, vertelt Gerrit.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?

Volg ons dan ook op onze social media kanalen

Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat