“De Iftar in razendsnel tempo ingeburgerd, in de Nederlandse samenleving”

Djemaa el Fna Rotterdam en de Rotterdamse Dakendagen hebben hun handen ineen geslagen en presenteren tijdens de Ramadan de Iftar op het dak. Dit is alweer het derde jaar dat zowel vastenden als niet vastenden, moslims en niet-moslims gezamenlijk het vasten verbreken.
Het menu van de avond is samengesteld door Saida en Abdelkader Benali in samenwerking met Westerkaatje. Ook dit jaar staat op tafel: “De traditionele Iftar-maaltijd, maar we hebben ook wat dingen toegevoegd die uit andere wereldkeukens komen zoals India en het Midden-oosten,” aldus Abdelkader Benali. “De Iftar burgert in razendsnel tempo in, in de Nederlandse samenleving. Voor moslims is het vanzelfsprekend maar voor Nederlanders is er een nieuwsgierigheid.”

Dit evenement bij Wilhelminakade, op het dak van Las Palmas, geeft Rotterdammers de kans om over de Ramadan en de Iftar te praten. “Het gaat om saamhorigheid en de verbinding met alle mensen op de wereld, eten verbindt en dat vind ik het leuke van de Ramadan,” aldus Saida Benali.

De avond bestaat uit mooie gesprekken, eten, muziek van Karima El Fillali en spoken-word van Derek Otte. Bekijk de video om de sfeer te proeven.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter