De Krabbendijkestraat in Pendrecht van criminele, naar gezellige straat: ‘We zijn een familie’

In de serie ‘Een ode aan de winkelstraat’ zijn we deze keer op de Krabbendijkestraat in Pendrecht. Als we de winkeliers moeten geloven, was er vroeger veel criminaliteit in deze straat. Maar volgens hen is dat flink afgenomen en is het er nu erg gezellig.

Gijs is de eigenaar van het Maria-winkeltje aan het begin van de Krabbendijkestraat. Hij vindt het een sterke straat met zaken die er lang zitten. ‘‘Er zijn niet veel winkels, maar het is altijd druk. Meer parkeerplek zou daarom fijn zijn’’, ziet Gijs.

Tegenover het Maria-winkeltje heb je supermarkt Oudja. Dat is een kleine supermarkt die er al zo’n veertien jaar zit. ‘‘De straat is erg veranderd door die jaren heen”, vertelt eigenaar Omar. “Vroeger was het net een Hollywoodfilm in de straat. Criminaliteit en noem maar op. Maar nu is het minder geworden.” In zijn winkel verkoopt hij producten uit landen als Marokko, Suriname en Turkije.

Aan het einde van de straat zit pizzeria ‘Letojanni Delicatezze & Pizzeria’. Eigenaar Leonardo zit hier al meer dan tien jaar. Hij werkte in een pizzeria in Delft, maar had een hekel aan de reistijd. Het is altijd al zijn droom geweest om een eigen zaak te openen en inmiddels is deze droom vervuld.

Wat de mensen nog missen in deze straat? Een doe-het-zelf zaak.