De OPEN Rotterdam-bespaar-tips in dure tijden

De prijzen van etenswaren en gas- en benzineprijs schieten omhoog. Wat kun je in deze dure tijden doen om geld te besparen? OPEN Rotterdam zet het op een rijtje.

Koop je groente en fruit op de markt
De prijzen voor groente en fruit zijn op de markt aanzienlijk veel goedkoper dan in de supermarkt. Verkopers willen aan het einde van de dag van hun producten af en gooien ze in de uitverkoop. De perfecte kans om je slag te slaan!

Besparen op benzine
De brandstofprijzen in Rotterdam zijn flink gestegen. De gemiddelde prijs voor een liter euro 95 is opgelopen tot 2,023 euro. In de binnenstad trekken veel mensen hard op om indruk te maken op de mensen, hiermee verspil je veel brandstof. Maar je kunt het best de fiets pakken om je te verplaatsen in de stad.

Je huis goed isoleren
De gasprijzen stijgen enorm door de spanningen tussen Oekraïne en Rusland. Zorg ervoor dat je je huis goed isoleert. Zo voorkom je dat je veel geld kwijt bent aan verwarmingskosten.

Inkopen doen met veel korting
Drogisterijen stunten regelmatig met kortingen; de tijd om je aankopen te doen. Tijdens de hoge kortingen is het handig om alvast meer spullen in te slaan. Zo hoef je nooit meer iets uit de drogisterij te kopen voor de volle prijs.

Kleding verkopen
Uitgekeken op impulsieve kledingaankopen die gekocht zijn tijdens de coronacrisis? Deze kledingstukken kun je makkelijk verkopen aan familie en vrienden of je verkoopt het op Marktplaats of Vinted.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by OPEN Rotterdam (@openrotterdam)