De week tegen eenzaamheid

Jong of oud, iedereen kan te maken krijgen met eenzaamheid. Van 22 september tot 2 oktober is de Week tegen Eenzaamheid. Ook Rotterdam doet hieraan mee.

Speciaal voor deze gelegenheid lanceert Gemeente Rotterdam de campagne Rotterdammers laten elkaar niet alleen. Dit houdt in dat zij de Rotterdammers vragen om eens naar je buurman of buurvrouw te kijken en samen iets te ondernemen.
 

Coalitie Erbij verbindt (welzijn)organisaties en professionals die inzetten op meer betrokkenheid van de Rotterdammers tot elkaar. Coalitie Erbij wil op deze wijze de eenzaamheid en het sociaal isolement verminderen in de stad.

In de week tegen eenzaamheid zetten zij zich specifiek in door verschillende activiteiten te organiseren. Zo kunnen buurtbewoners van Hoek van Holland op 26 september genieten van een high tea bij restaurant de Mollige Meeuw.

Ook aan de andere kant van Rotterdam worden er activiteiten georganiseerd. Bewonersorganisatie Blijdorp en Wilskracht Werkt verzorgen namelijk voor 30 personen twee buurtmaaltijden waarbij de bewoners op een gezellige manier met elkaar in contact staan.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat