De week van 010nu: duurzame sneakers, opening van de Coolsingel en een buurthuis in Bloemhof

Het was, wederom, een enerverende en dynamische week in de stad. Elke zondag serveert OPEN Rotterdam de beste, leukste, opmerkelijkste en/of grappigste items uit de afgelopen week uit 010nu, ons tv-magazine. Met deze week: een nieuw leven voor je oude sneakers, de grote opening van de spikslinternieuwe Coolsingel en na lang wachten kreeg Bloemhof éindelijk haar buurthuis.

Je oude sneakers in een nieuw jasje
Sneakerwinkel WEAR aan de Van de Oldenbarneveltstraat in het centrum is dinsdag 6 april voor het eerst geopend. Hier kun je je vertrapte sneakers laten oplappen of een opgeknapt tweedehands paar kopen.

Jong Roffa Songfestival 2021
De veertien Rotterdamse basisscholen met een finaleplek in het Jong Roffa Songfestival 2021 zijn bekend. De Valentijnschool uit Delfshaven is één van de finalisten en groep 7 gaat een videoclip maken in een poging het festival te winnen.

De veranderingen na het Black Lives Matter-protest uit 2020
Bijna een jaar geleden stroomde de Erasmusbrug vol voor de Black Lives Matter-demonstratie. Dit maakte diepe indruk op veel Rotterdammers. Maar, wat is een jaar na dato de impact van de demonstratie en movement en hoe is dit vandaag nog terug te zien in de Rotterdamse samenleving?

Droom van Hans en Carolien wordt werkelijkheid: een buurthuis in Bloemhof
Een paar jaar geleden kregen Carolien en Hans beide dezelfde droom: een huiskamer in Bloemhof. Een plek waar er koffie gedronken kan worden, waar de kapper knipt en waar je langs kunt gaan voor een betaalbare nieuwe outfit. Een community die mensen aan elkaar verbindt. Sinds kort is de droom werkelijkheid geworden.

De huidige hoge gebouwen en toekomstige hoogbouwplannen van Rotterdam
Hoog, hoger en alsmaar hoger. Dat lijkt de motto in Rotterdam. Het ene na het andere hoge gebouw wordt uit de grond gebouwd. De één vindt het prachtig, de ander vindt het oerlelijk. Tim en Patrick behoren tot de eerste groep het kan ze niet hoog genoeg!

De opening van de nieuwe Coolsingel, live
Zaterdag werd na jaren bouwen en veel geklaag vanuit de Rotterdammers éindelijk de nieuwe Coolsingel officieel geopend. We waren er live bij om de veranderingen waar te nemen en de nieuwe Coolsingel voor te leggen aan de Rotterdammer: valt het in de smaak?