De week van 010nu: muurschildering Jeangu Macrooy, boze flatground skaters en afscheid trouwambtenaar

Het was, wederom, een dynamische week in Rotterdam. Elke zondag blikken we terug op de afgelopen week aan de hand van de grappigste, opmerkelijkste, bijzondere en/of veel bekeken items uit 010nu – het dagelijkse magazine van OPEN Rotterdam.

Geen terrassen, wel picknicktafels: ‘open de terrassen maar!’ 

Inmiddels is duidelijk dat aanstaande woensdag de terrassen weer zullen openen, maar de horeca moest wekenlang noodgedwongen haar terrassen gesloten houden. Wél stond het centrum van de stad vol met picknicktafels, waar Rotterdammers die hun eigen huis zat raakten dankbaar gebruik van maakten. Dat zorgde voor een scheve situatie, tot onvrede van de horeca-ondernemers.

Flatground skaters willen ‘hun’ Museumpark behouden 

Zeker op zomerse, warme dagen is het een hotspot onder de flatground skaters, het Museumpark. De hele stad komt er samen om te skaten. Maar de gemeente heeft grootse plannen met het Museumpark, dat momenteel verbouwd wordt. Tot groot ongenoegen van de – veelal jonge – flatskaters lijkt het erop dat ‘hun’ plekje op het Museumpark spoedig zal verdwijnen. Dat willen ze echter niet geruisloos laten gebeuren.

Vertrekkend trouwambtenaar wordt verrast door zijn collega’s

Ruim 42 jaar (!) was Aad Stoop trouwambtenaar voor de gemeente Rotterdam. Na vele jaren gaat hij met welverdiend pensioen. Dat lieten zijn collega’s echter niet stilzwijgend voorbijgaan. In het diepste geheim organiseerden zij een afscheid voor hun onwetende collega, die tot tranen geroerd was. Het leidde tot een bijzonder tafereel op de Coolsingel.

Jeangu Macrooy vereeuwigd in metershoge muurschildering bij Zuidplein

De Nederlandse inzending voor het Songfestival 2021 – in Rotterdam, jawel! – Jeangu Macrooy moet Nederland voor de tweede keer op rij aan een overwinning van het Songfestival helpen. In de aanloop naar het festival verrijkt er momenteel een levensgrote muurschildering van de hand van de Rotterdamse kunstenaar Tymon de Laat aan de Sallandstraat, vlakbij het Zuidplein. Heb jij ‘m al gezien?