De Wijk Weet Raad: Hoe gaat Mathenesse op de schop?

Hoe vergaat het de leden van de wijkraad na de verkiezingen? Vandaag volgen we Erica van de wijkraad Mathenesse. Erica maakt zich zorgen over de minimale inzendingen voor de bewonersinitiatieven. Binnen de wijkraad is Nico actief in de werkgroep ‘op de schop’. De werkgroep werkt samen met de wijkbewoners aan de rioleringsaanpak en de vergroening van de wijk. VVD-gemeenteraadslid Marike is aanwezig bij de inloopavond en enthousiast over de participatie, maar is er nog niet uit of de bewonersinitiatieven naar wel naar de wijkraad moeten. Weet de wijk raad? En, worden de plannen van de werkgroep door de gemeente opgepakt? Je ziet het in De Wijk Weet Raad!

De Wijk Weet Raad
Videomaker Wim Wiegmann volgt in de nieuwe serie de De Wijk Weet Raad drie wijkraden in Delfshaven vanaf de verkiezingen in maart. Hij gaat langs de wijkraden van Mathenesse, Bospolder-Spangen-Tussendijken en Delfshaven-Schiemond. Hoe kunnen de kersverse wijkraadsleden het beste de belangen van hun wijkbewoners behartigen? En waar lopen ze tegenaan?

Anderhalve Meter Met en Nieuwe Meters Maken
Wim maakte al eerder series voor OPEN Rotterdam. Zo ging hij in 2020 voor de serie Anderhalve Meter Met langs bij vrienden, oude bekenden én vreemden. Twee jaar later keerde hij voor de serie Nieuwe Meters Maken terug naar deze mensen en blikte hij samen met hen terug op de afgelopen twee jaar.