De Wijk Weet Raad: Hoe tellen de wijkraden mee?

Mathenesse en Schiemond zijn druk bezig met het opstellen van de wijkplannen. Hoe worden de bewoners hierbij betrokken? Ondertussen is er onrust in Spangen, daar dreigt tramlijn 8 te verdwijnen. De vraag is wat kan de wijkraad voor de gedupeerde bewoners doen? Ook Judith Bokhoven en Jan Hartman hebben het lastig. Het plan voor de bebouwing van het evenemententerrein is door de gemeente namelijk teruggetrokken. Wat is daar gebeurd?

De Wijk Weet Raad
Videomaker Wim Wiegmann volgt in de nieuwe serie de De Wijk Weet Raad drie wijkraden in Delfshaven vanaf de verkiezingen in maart. Hij gaat langs de wijkraden van Mathenesse, Bospolder-Spangen-Tussendijken en Delfshaven-Schiemond. Hoe kunnen de kersverse wijkraadsleden het beste de belangen van hun wijkbewoners behartigen? En waar lopen ze tegenaan?

Anderhalve Meter Met en Nieuwe Meters Maken
Wim maakte al eerder series voor OPEN Rotterdam. Zo ging hij in 2020 voor de serie Anderhalve Meter Met langs bij vrienden, oude bekenden én vreemden. Twee jaar later keerde hij voor de serie Nieuwe Meters Maken terug naar deze mensen en blikte hij samen met hen terug op de afgelopen twee jaar.