De yogastudio uit, de buitenlucht in!

Als je het zelf nog niet doet, dan ken je vast wel iemand die het wel doet: Yogaën (en ja dat is echt een werkwoord). Het zomerweer maakt het daarbij ideaal om nu buiten te doen. Er worden hiervoor vaak best bijzondere locaties uitgezocht.

Het lijkt bijna wel een wedstrijd: de origineelste locatie uitzoeken om te yogaën, zo moest de Euromast er al aan geloven en hebben de daken van enkele bekende Rotterdamse iconische gebouwen al een yoga-inwijding gehad. Voor Ferdinand Berghuijs, organisator van yogasessies in de open lucht, is vooral de connectie met de stad belangrijk: “We hebben wel een yogastudio in het centrum, maar we proberen vooral de stad met de mensen te connecten, om iedereen gewoon een leuke ervaring te bieden’’.

Voor Yogabeofenaar Linda, die meedoet met een sessie op het dak van Hotel Stroom is het vooral heerlijk om in de buitenlucht te zijn: “Je voelt de zon in je gezicht, er waait een zacht windje, je hoort de vogels. Het is heerlijk om met die natuurelementen in contact te zijn. En het is toch net weer even wat anders dan in het park”.

Het lijkt toch vooral te draaien om die speciale ervaring. “Je hoort toch weer hele andere geluiden hier dan als toen we in het park stonden”, vertelt Leonie, die net klaar is bij een sessie aan de Vierhavenstraat, tussen de industriële gebouwen van het havengebied. “Je gaat zo toch heel erg op in je omgeving. Uiteindelijk sluit je je wel van de geluiden af hoor”.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter