Deze Rotterdamse politici hopen hoge ogen te gooien tijdens de Tweede Kamerverkiezingen

Rotterdam Zoekt Raad Ellen Verkoelen

Een politieke leegloop of juist een toestroom? Waar in de landelijke politiek veel mensen opstappen, zijn het Rotterdamse politici die deze plekken maar al te graag innemen. Met de Tweede Kamerverkiezing om de hoek maken deze Rotterdammers hun Haagse ambities bekend.

Dieke van Groningen
VVD’er Dieke van Groningen wil de stap maken van de lokale naar de landelijke politiek. Ze stelt zich kandidaat voor de Tweede Kamer. Via Twitter laat ze weten dat ze het Rotterdamse geluid naar Den Haag wil brengen. “Den Haag kan wel wat doorzettingsvermogen en vastberadenheid gebruiken”, schrijft ze. “Niet stoppen als het antwoord nee is. dus ik pak graag de handschoen op!”

Imane Elfilali
Ook Imane Elfilali van Volt heeft zich verkiesbaar gesteld voor de Tweede Kamer. “Ik voel de noodzaak en energie om te werken aan een nieuwe, progressieve en duurzame koers voor Nederland”, deelt ze via social media. De kandidatencommissie van Volt moet nog wel beoordelen of Elfilali kandidaat Tweede Kamerlid mag worden.

Stephan van Baarle
Na het vertrek van Farid Azarkan bij DENK wil Stephan van Baarle het stokje overnemen. Hij wil de nieuwe lijsttrekker worden. “Er moet harder opgetreden worden tegen toenemende moslimhaat”, vertelt hij in een gesprek met EenVandaag.

Henri Bontenbal
De nieuwe lijsttrekker van het CDA is Henri Bontenbal uit Rotterdam-Zuid. 15 augustus werd hij gepresenteerd aan het grote publiek. “Ik sta voor een fatsoenlijk Nederland, midden in de samenleving”, deelt hij.

Natasha Mohamed-Hoesein
De huidige fractievoorzitter van het Rotterdamse Denk wil het eerste vrouwelijke Kamerlid worden namens haar partij. In gesprek met het AD laat ze weten dat ze aan de slag wil met onderwerpen als kansengelijkheid en bestaanszekerheid.

Ellen Verkoelen
50PLUS-leider Ellen Verkoelen heeft ook haar Tweede Kamer-ambities kenbaar gemaakt. Ze wil lijsttrekker worden van de landelijke tak, al is het maar de vraag of dat lukt.

Gerben van Dijk
Namens de ChristenUnie wil Rotterdammer Gerben van Dijk het landelijke podium betreden. In een artikel van het AD is te lezen dat hij niet wil meegaan ‘in de cultuur van beschuldigingen en goedkope oplossingen’.