Deze spierbundels tonen de kunst van gewichtheffen op Schouwburgplein

Dat je met krachttraining flinke spierballen kan kweken, is goed te zien bij de deelnemers van de Rotterdam Weightlifting Showdown. Zo’n tachtig sportievelingen komen op het Schouwburgplein samen om het publiek mee te nemen in de wereld van gewichtheffen.

Mirwais Mehrab, organisator van Rotterdam Weightlifting Showdown én drievoudig Nederlands kampioen, noemt gewichtheffen één van de mooiste sporten die er is. “Wij willen laten zien dat gewichtheffen heel toegankelijk is. Jong, oud, man of vrouw, iedereen kan hieraan meedoen.” Het evenement in de binnenstad toont aan dat gewichtheffen uit meer bestaat dan het volgen van de juiste training, het toepassen van verschillende gewichtheftechnieken of het demonstreren van het aantal kilo’s dat men boven hun hoofd kan houden. Zo komt op het Schouwburgplein ook de gemoedelijke sfeer onder de deelnemers duidelijk naar voren.

Rebecca Oudheusden is één van de deelnemers die de kunst van gewichtheffen laat zien. “Het is een beetje een uit de hand gelopen hobby”, vertelt de Rotterdammer. “Ik ben zo’n vijf jaar geleden met gewichtheffen begonnen. Een jaar eerder deed ik aan crossfit, waar gewichtheffen een onderdeel van is.” Rebecca is niet alleen enthousiast over de sport, maar ook over de community. “Gewichtheffers uit het hele land komen samen om deze prachtige sport te laten zien aan de Rotterdammers. Iedereen moedigt elkaar aan en de sfeer is goed”.