Deze week in 010nu: Rotterdamse dichters over Palestina, vader en kinderen draaien op ADE en Barbara leeft met uitgezaaide borstkanker

Ook deze week was er weer veel nieuws over de oorlog in Israël en Gaza. Acteur Ramsney Nasr sprak hierover tijdens een uitzending van Khalid & Sophie. Verder bezocht OPEN Rotterdam Barbara de Boer. Zij leeft sinds 2020 met uitgezaaide borstkanker en vlogt hierover. Ook krijg je antwoord op de vraag waarom de lucht boven Rotterdam ineens roze kleurde en hoe de familie Bouman zich voorbereidde op hun optreden tijdens ADE.

Meer dan 300 woningen in Carnisse op naam gemeente: ‘Vroeger was het een leuk wijkie’
De gemeente is druk bezig om de woningvoorraad in Carnisse te verbeteren. Naast de “strategische aankoop” van woningen naar plannen van NPRZ, voerde de gemeente twee jaar geleden ook de Wet Voorkeursrecht Gemeente (WVG) in in de wijk. De wet zorgt ervoor dat sommige Rotterdammers in Carnisse die hun huis verkopen, verplicht zijn het eerst aan de gemeente aan te bieden. De gemeente wil er op deze manier voor zorgen dat de huizen niet meer in handen vallen van huisjesmelkers of investeerders en de woningvoorraad diverser maken zodat Rotterdammers van alle leeftijden een plekje kunnen vinden in de wijk. Maar welke gevolgen hebben de plannen voor de wijk voor de buurtbewoners? De meningen over het project én de impact in de wijk zijn verdeeld.

Lees ook: Dit is waarom de lucht boven Rotterdam ineens roze kleurde

Lees ook: Ramsey Nasr, Derek Otte: Rotterdamse dichters raken het land met hun woorden over Palestina

Familie-label Bouman Records bereidt zich voor op ADE
Jürgen is al jaren dj en heeft zijn eigen label opgezet, Bouman Records. Zijn kinderen Jael en Aaliyah zijn ook al een tijdje onderdeel van het familielabel. Aaliyah dj’t net als haar vader en haar oudere broer is de manager. En nu zijn ze als label uitgenodigd om op woensdag 18 november bij het Amsterdam Dance Event te draaien.

Lees ook: Extinction Rebellion legt uit waarom juist zij de Palestijnse vlag op de Euromast projecteerden

Lees ook: Oksana maakt tijdschrift ‘Waar ben jij’ met oorlogsverhalen van Oekraïners

Barbara vlogt over haar leven met borstkanker: ‘Delen is helen’
In het kader van de Nationale Borstkankermaand, bezochten we vlogger Barbara de Boer. Sinds oktober 2020 deelt zij via haar vlogs hoe het is om te leven met uitgezaaide borstkanker. Ze vertelt in haar video’s hoe ze zich voelt vóór een behandeling, ze legt vast hoe het eraan toe gaat in het ziekenhuis, en ze filmt haar activiteiten na een behandeling. Wat drijft Barbara om haar vlogs te maken?