Dinsdag 4 oktober laatste kans live aanwezig te zijn bij collegetour History Matters

Welke nieuwe inzichten heeft de reeks History Matters opgeleverd? De slotaflevering gaat over hoe we leren en hoe we verandering tot stand kunnen brengen. Hasna El Maroudi gaat dinsdag 4 oktober in Theater Zuidplein in gesprek met gasten uit het onderwijs, politiek, wetenschap, bedrijfsleven en de kunst. En jij kunt daar live bij zijn!

Dat Rotterdam betrokken was bij kolonialisme en slavernij is duidelijk aangetoond in de drie onderzoeken die in 2020 verschenen. Inmiddels heeft het College van Burgemeester & Wethouders daarvoor ook excuses aangeboden. Tijdens de laatste editie van History Matters gaat het over de toekomst: hoe nu verder? Om deze vraag te beantwoorden schuiven aan: Cecily dos Santos (manager bij Humankind Kinderopvang & Ontwikkeling en docent bij Zadkine), Eline Rademakers (docente en promovenda geschiedenis) en Breana Brute (studente aan de Hogeschool Leiden en gastredacteur) over de rol van het onderwijs in de verwerking van het koloniale verleden en de opvoeding van onze jongste generatie.

In het tweede panelgesprek spreekt Hasna met Cátia Antunes (hoogleraar economische geschiedenis aan de Universiteit Leiden) en wethouder Faouzi Achbar over de rol van wetenschap en politiek. Niet alleen overheden (Amsterdam, Rotterdam, Utrecht) maar ook bedrijven zoals ABN AMRO hebben onderzoek gedaan naar het koloniale verleden. In hoeverre is het onderzoeken van je verleden te zien als een sleutel tot verandering? Schrijver Raoul de Jong en theatermaker Mathieu Wijdeven vullen de gesprekken aan met eigen werk dat gaat over dit onderwerp.

Met hiphopartiest en ondernemer Winston Bergwijn, beter bekend als Winne bespreekt Hasna El Maroudi de uitkomst van de avond. Wat ziet hij als de beste sleutel tot verandering?

Meer informatie over de laatste editie van History Matters vind je hier.

Hieronder kijk je de laatste aflevering van History Matters.

De hele serie kijk je hier terug!