VIDEO | Dit bijzondere schip met lichtshow vaart over de Maas

Wie dinsdagavond naar de Maas in het centrum van Rotterdam keek, zag daar wel een heel bijzonder schip ronddobberen. Het was het 45 meter lange ‘cultuurschip’ Lorin waar een Zwitserse kunstenares samen met een bont gezelschap van artiesten en muzikanten een lichtshow en een optreden weggaf.

De vaart van het bijzondere schip begon gisteren iets na 22.00 uur bij de Binnenhaven. Vanuit daar voer het schip over de Nieuwe Maas, onder de Willemsbrug en Erasmusbrug door richting Hotel New York en weer terug naar de Binnenhaven. Daar ligt het schip nog tot het einde van deze week aan de kade, tegenover de J.B. Bakemakade. Daarna vertrekt het gezelschap richting Amsterdam.

Wie het schip van dichtbij wil zien, moet snel zijn. Het atelier van het kunstschip is tot en met donderdag in Rotterdam te bezoeken. De artiesten houden daar tentoonstellingen, concerten en kunstevenementen. “Geïnspireerd op de magie en het levenswerk van de wereldberoemde illusionisten Siegfried en Roy”, schrijft het kunstgezelschap.

Verschillende Rotterdammers maakten een video van de vaart van het schip over de Maas. Onderstaande video is van ziembot.