Dit kan jij doen om je stadsgenoten te helpen

Wil jij je graag inzetten voor een van de vele initiatieven die sinds het begin van de coronacrisis zijn gestart om Rotterdammers te ondersteunen? Hieronder kun je zien wat jij kunt doen en waar jij je kan aanmelden om te helpen.

NL Cares
Omdat NL Cares minder acties heeft tijdens de coronacrisis, zoeken zij vrijwilligers die ondersteuning kunnen bieden bij allerlei activiteiten. Zo houden zij balkonserenades voor ouderen in verzorgingstehuizen. Meer informatie vind je hier.

Koetjes en Kalfjes
Koetjes en Kalfjes is een initiatief dat studenten en ouderen met elkaar in contact brengt om even lekker te babbelen. Studenten kunnen zich hier inschrijven voor een kletspraatje. Ken jij een oudere die behoefte heeft aan een babbel? Dan kun je die aanmelden via het emailadres [email protected] met naam, telefoonnummer, leeftijd, interesses en/of het beroep van vroeger.

Opzoomer Mee Lief&Leed Pakket
Wil je je buren een hart onder de riem steken en zorgen dat het contact niet verwaterd tijdens de coronacrisis? Dan kun je een Lief&Leed-pakket voor je straat aanvragen bij Opzoomer Mee. Meer informatie over het pakket vind je hier.

Buurtwerk.nl in Prins Alexander
In Prins Alexander staat Buurtwerk.nl paraat met een belteam zodat zij ouderen kunnen helpen die hulp nodig hebben. Natuurlijk kunnen zij daarin ook wat hulp gebruiken. Om je als vrijwilliger aan te melden kun je bellen naar 010 455 37 99.

Stichting Humanitas Rotterdam
Stichting Humanitas zoekt niet alleen vrijwilligers om kwetsbaren te helpen, maar ook oppassers voor de kinderen van hun medewerkers! Je aanmelden kan met een mailtje naar [email protected].

Voor Goed Agency
Voor Goed Agency richt zich tijdens de coronacrisis op het in contact brengen van hulp behoevenden en ondernemingen die willen en kúnnen helpen. Meer informatie vind je hier op hun website.

Samen voor Zuid
Woon je op Zuid en wil je graag klaarstaan voor de buren? Samen voor Zuid zoekt vrijwilligers bij het inpakken en bezorgen van boodschappen. Aanmelden kun je hier.

SOL Rotterdam Noord

SOL biedt praktische ondersteuning aan ouderen en kwetsbaren in Rotterdam Noord. Het kan gaan om de hond uitlaten, boodschappen doen, kinderopvang en andere dagelijkse taken. Daarnaast heeft SOL een belteam dat in contact staat met alle kwetsbare bewoners in de wijk. Om je aan te melden kun je een mailtje sturen naar [email protected], waarna je wordt gekoppeld aan een mede-wijkbewoner.

 

Rotterdammersvoorelkaar.nl

Op deze website kunnen Rotterdammers om hulp vragen tijdens de coronacrisis. Ook kun je zelf coronahulp aanbieden. Van een praatje tot huiswerkhulp en van een buurtmoestuin tot boodschappen service; alles kan!

 

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat