Dit waren de beste items van 010nu deze week

Dit is het weekoverzicht van 010nu met daarin de beste 010nu-verhalen van de afgelopen week. 

Het zijn donkere dagen, in meerdere opzichten. Verschillende mensen in de stad proberen het toch zo aangenaam mogelijk te maken, ondermeer door het aanzetten van een enorme kerstboom vlak voor de ingang van het winkelcentrum Alexandrium.

In Hillesluis zitten de jongeren niet bij de pakken neer of hangen ze verveeld op straat, daar gaan ze langs de deuren om voor de inwoners verschillende soorten klusjes te doen.

Deze week stond ook in het thema van de Jongerentop010, een platform en evenement waarin jongeren verschillende ideeën en suggesties voor de stad kunnen doen. Deze plannen verdwijnen dan niet ergens in een bureaula, de gemeenteraad en het stadsbestuur gaat ermee aan de slag.

Het verkeer in de stad is vaak een bron van irrtatie, niet alleen voor automobilisten, maar ook voor andere weggebruikers. In verschillende delen van de stad worden er daarom tal van experimenten gehouden om te kijken of de straten anders kunnen worden ingericht, al is dat niet overal een even groot succes, zoals in het Oude Westen.

En het was een bijzonder gezicht: de ‘kerstmannentour’ door de stad. In de VS is het een gewoonte dat kerstmannen op hun motoren door steden rijden, een traditie die navolg vond in Rotterdam.

 

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat