Dominique is de nieuwe kinderburgemeester van Rotterdam: ‘Functie op haar lijf geschreven’

Gemeente Rotterdam

De Rotterdamse Dominique neemt vanaf september 2023 de ambtsketen over van Louey en wordt daarmee de nieuwe kinderburgemeester van Rotterdam! De stad heeft ook een nieuwe kinderraad, bestaande uit Yara, Alissia, Mehdi en Kadiatu.

De nieuwe kinderburgemeester en -raadsleden zijn zorgvuldig gekozen tijdens een selectiemiddag. De kandidaten voerden gesprekken over wat ze willen doen en wat belangrijk is voor de kinderen in de stad. Daarna hebben ze hun ideeën en plannen gepitcht aan de jury, bestaande uit kinderombudsman Stans Goudsmit, voorzitter Young010 Nuno en kinderburgemeester Louey.

Aan het einde van de selectiemiddag maakte de drietallige jury de nieuwe kinderburgemeester en -raad bekend. “Het zijn echt allemaal betrokken kinderen, met goede ideeën over hoe ze de stad kunnen verbeteren.” Op 6 september worden ze officieel beëdigd door burgemeester Aboutaleb.

De gemeente Rotterdam kijkt positief terug op het eerste jaar met een kinderburgemeester en -raad. “Kinderen weten beter wat voor hen belangrijk is dan volwassenen. Daarom vinden wij het ook belangrijk dat er beleid wordt gemaakt mét kinderen in plaats van over kinderen”, aldus projectleider Mirlinda Rahmani. “We hebben veel geluk gehad met Louey, Nijah, Carolina, Dayan en Salma als eerste kinderburgmeester en kinderraad. We willen ze ook allemaal heel erg bedanken. We twijfelen er niet aan dat wij in de toekomst nog meer van hen zullen zien en horen.”

Loey werd ruim een jaar geleden de eerste kinderburgemeester van Rotterdam. OPEN was destijds aanwezig bij de beëindiging.