‘Door dit soort acties is er toch nog hoop voor arme mensen’

OPEN Rotterdam heeft honderden jassen opgehaald voor Rotterdammers met een kleine portemonnee. Zij kregen deze jassen aangeboden tijdens de vintagemarkt in woonzorgcomplex De Steenplaat.

“Rotterdammers hebben massaal hun jas ingeleverd: maar liefst 1500 stuks. Stichting BlijeGift en Gaarkeuken Rotterdam hebben vanuit hun clientèle allemaal mensen uitgenodigd die een jas mogen komen uitzoeken”, begint hoofdredacteur Celeste Boddaert. “Het is waanzinnig zoals het gaat. We dachten een stuk of vijftig gezinnen blij te maken, maar het is ontploft. Ik ben er zo blij mee. De meeste gezinnen zijn van de Voedselbank of die daar net niet voor in aanmerking komen. Dus die er net tien of vijftien euro boven zitten”, licht Annette Koopman van Stichting BlijeGift toe.

“Deze actie is ontzettend belangrijk”, zegt een van de shoppende mensen meteen. “Afgelopen jaren heb ik geprobeerd om zelf alles op te lossen. Dat is niet gelukt. Ik ben gister aangemeld voor de Voedselbank en de Dierenvoedselbank. Dit is gewoon een fantastische actie voor mensen die weinig of geen geld hebben. Dat zij toch eens een keer een paar leuke kleren op de kop kunnen tikken”, besluit een kersverse nieuwe eigenaar van een gedoneerde jas.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter