Dossier Feyenoord City genomineerd voor Persprijs Rotterdam

Bram Logger en Guido van Eijck zijn genomineerd voor Persprijs Rotterdam 2019 met hun onderzoek naar Feyenoord City, dat OPEN Rotterdam samen met Vers Beton, Follow the Money en onderzoekscollectief SPIT opzette.

De twee journalisten doken in de bouwplannen voor het nieuwe Feyenoord-stadion en de daaraan verbonden financiële risico’s. Dit onderzoek leverde een serie artikelen op en een explainervideo over de risico’s van de business case van het nieuwe stadion. Het dossier komt voort uit de nauwe samenwerking op het gebied van onderzoeksjournalistiek die OPEN Rotterdam in 2019 is gestart met Vers Beton.

De winnaar wordt woensdag 30 oktober bekend gemaakt tijdens een speciale bijeenkomst in congres- en debatcentrum Arminius in Rotterdam. De prijs bestaat uit een geldbedrag (€ 5.000 euro) en een object van glaskunstenaar Ming Hou Chen. De Persprijs Rotterdam 2019 wordt voor de veertiende maal toegekend.

De overige drie genomineerden voor de Persprijs Rotterdam 2019 zijn, in willekeurige volgorde:

  • AD-journalist Peter Groenendijk en ‘huisfotograaf’ Sanne Donders met hun in AD Rotterdams Dagblad verschenen serie ‘Tweebosbuurt wacht de sloopkogel’ over de strijd van huurders tegen wooncorporatie en gemeente.

 

  • Ingenieur/onderzoeker/ journalist Inge Janse met zijn onderzoeksproject ‘Wat houdt de groene toekomst tegen?’ over de geringe haast die de Rotterdamse haven maakt bij de transitie naar een duurzame industrie, verschenen bij online tijdschrift Vers Beton.

 

  • NRC-redacteuren Derk Stokmans en Joris Kooiman met ‘Aftakeling van een Rotterdams prestigeproject’, verschenen in NRC Handelsblad en nrc.next, over het miljoenendrama rond het Rotterdamse Warmtebedrijf dat voor de gemeente Rotterdam zo desastreus is verlopen.

De jury, bestaande uit Inez Weski (voorzitter), Maria Heiden, Cees van der Wel, Kees Weeda en Henk Dam, moest dit jaar kiezen uit 20 inzendingen, voor een groot deel digitaal.

De bijeenkomst is op 30 oktober in Arminius (Museumpark 3, Rotterdam) en begint om 17.30 uur met een kort debat over de staat van de lokale journalistiek.

 

Bekijk de explainervideo hieronder:

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat