LIVE | Duizenden demonstranten op Stadhuisplein voor evenementenprotest UnmuteUs

Rotterdamse nachtbrakers, feestvierders, clubeigenaren, artiesten, creatievelingen, bezoekers, medewerkers en leveranciers zijn zaterdag massaal samengekomen voor een protestmars door het centrum. Daarmee willen ze afdwingen dat de overheid stopt met het ‘meten met twee maten’ als het gaat om het toestaan van festivals. “Laat óók de festivals en andere evenementen doorgaan.”

Kartrekker van het evenement in Rotterdam is clubeigenaar Aziz Yagoub. Via Facebook nodigde hij ‘concullega’s, artiesten, bezoekers en iedereen die de onze sector steunt’ uit voor de protestmars in Rotterdam. Thys Boer van belangenorganisatie de N8W8 doet ook mee met de demonstratie. Eerder zei hij tegen OPEN Rotterdam: “Het is belangrijk dat we laten zien dat we ons niet zo makkelijk weg laten zetten. Het is niet meer uit te leggen.”

Grote groep bij Stadhuisplein
Thys verwachte een flinke groep medestanders te zien en die zijn ook aanwezig. Duizenden mensen liepen van de Erasmusbrug naar het Stadhuisplein. Hier is een podium opgebouwd waar allerlei mensen uit de festival- en evenementenbranche aandacht vragen voor hun zaak. “Dat we samen al onze verschillen even opzij zetten en samen een vuist maken, met organisatoren, artiesten, bezoekers, allerlei partijen die getroffen zijn door het beleid. Kijk, financieel zijn we allang uitgeput. Maar onze moraal door de maatregelen nu ook. We moeten echt alle zeilen bijzetten.”

OPEN Rotterdam was live bij de demonstratie op het Stadhuisplein.

Het geluid van de geïnterviewden is niet overal even goed, onze excuses. Vanaf minuut 10 staat onze verslaggever op het podium, waar onder andere Aziz Yagoub (Annabel Rotterdam) en Elfie Tromp (schrijver, dichter en performer) het publiek toespreken.