Een nieuwe Stemmen! over het Rotterdamse asielbeleid: ‘Rotterdam doet nog niet genoeg’

Het asielbeleid van Rotterdam is de afgelopen weken veelbesproken in de Rotterdamse raad. Maar wat vinden Rotterdammers? Stemmen!, het politieke café van OPEN Rotterdam komt dit keer vanuit Café Doet Effe Mee in Beverwaard. Presentatoren Sanne Poot en Lauren Verbrugh gaan over het asielbeleid van Rotterdam in gesprek met wijkraadsleden Ruben Arnhem van Afrikaanderwijk en Fabian Poortvliet van Delfshaven-Schiemond en fractiemedewerker van BIJ1 Rotterdam, Dajana Duka.

Waar oppositiepartijen, waaronder BIJ1 Rotterdam, oproepen tot de opvang van meer asielzoekers, willen de coalitiepartijen vasthouden aan de gemaakte afspraak van de opvang van maximaal 500 mensen. Dajana Duka vertelt wat zij heeft gezien in Ter Apel en waarom zijn denkt dat Rotterdam veel meer kan doen dan het nu doet. Wijkraadsleden Fabian Poortvliet (Leefbaar Rotterdam) en Ruben Arnhem (VVD) zien wat de opvang doet en kan gaan doen in de Rotterdamse wijken, in hun geval Delfshaven en Afrikaanderwijk.

Rachid Benhammou heeft weer een nieuwe column in petto waarin hij spreekt over ‘die dekselse falende overheid’. En kijker Ineke Palm stelt de vraag of de coalitie wel genoeg luistert naar de stemmen uit de stad.