Eendrachtsplein en Kruisplein afgesloten voor autoverkeer

Het Eendrachtsplein en het Kruisplein zijn afgesloten voor doorgaand verkeer. De blokkades zijn geplaatst op 30 april en blijven minimaal 4 maanden staan. Het experiment moet zorgen voor minder verkeer en meer ruimte voor voetgangers, fietsers en openbaar vervoer.

Uit onderzoek van de gemeente blijkt dat de helft van het verkeer op het Kruisplein en Eendrachtsplein geen vertrekkend of bestemmingsverkeer is. Deze ‘onnodige’ drukte maakt oversteken en afslaan voor fietsers en voetgangers moeilijk en gevaarlijk. Automobilisten kunnen vanaf 1 mei niet meer van de Mauritsweg naar de West-kruiskade en niet van de West-Kruiskade naar het Kruisplein. Vanaf het Eendrachtsplein kunnen automobilisten niet afslaan naar de Nieuwe Binnenweg en vanaf de Nieuwe Binnenweg niet meer naar de Mauritsweg.

Het experiment vindt plaats in het kader van de Rotterdamse Mobiliteitsaanpak, waarbij wordt gericht op het maken van ruimte voor voetgangers en fietsers en een schonere lucht. Volgens Judith van Bokhove, wethouder van Mobiliteit, jeugd en taal, is het belangrijk nu met het experiment te beginnen “De werkzaamheden geven nu weinig overlast, omdat er veel minder verkeer is. En wanneer het straks weer drukker wordt, kan het doorgaande verkeer niet meer door het Oude Westen rijden, omdat hun sluiproute door de binnenstad er niet meer is.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat