Eigenaren Café ‘t Viaduct verhuizen naar Oostenrijk: ‘Je moet daar ook gewoon naar de WC’

Eigenaren van café ‘t Viaduct Rene en Iris gaan verhuizen naar Oostenrijk! Dat laten de twee weten op Facebook en in een vlog op YouTube. Het tweetal is daarom op zoek naar iemand die het café over wil nemen.

“We komen al heel lang in Oostenrijk, ons hart ligt daar. Mijn vrouw komt daar al vanaf haar dertiende en ik heb haar beloofd dat we, als we ooit de kans kregen, daarheen zouden verhuizen”, aldus Rene. Die kans is nu gekomen in de vorm van een pand wat daar te koop staat: “Het is een pension met een klein café erbij.”

Levensstijl
Het heeft volgens Rene wel wat voeten in de aarde, zo’n verhuizing: “Heel je huis moet leeg en we moeten ook nog een koper zien te vinden voor de kroeg.” En die koper mag niet zomaar iemand zijn: “De mensen die hier komen zijn mijn vrienden, dus ik wil graag dat dit een goede plek blijft en een dartcafé natuurlijk.”

Niet alleen de belofte aan zijn vrouw, maar ook het feit dat de levensstijl van het runnen van een kroeg in Rotterdam slopend is, motiveert ze te verhuizen: “We hebben hier een keer in de twee weken een vrije zondag en werken van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat. Daar heb je een druk seizoen en een rustig seizoen, daar kijk ik wel naar uit. We gaan onze levensstijl echt flink aan kunnen passen.”

Desalniettemin is Rene waakzaam voor de grote verandering: “Je moet het niet romantiseren. Je moet daar ook gewoon naar de WC en belasting betalen.” Hoe het Rene en Iris vergaat tijdens de verhuizing, kun je de komende tijd volgen op hun Youtubekanaal. Daar zullen ze namelijk regelmatig vlogs opzetten.

Bekijk hieronder de reportage die OPEN Rotterdam in 2018 maakte bij het café