Elfde editie Route Du Nord afgetrapt

De elfde editie van Route Du Nord is op Hemelvaartsdag van start gegaan. Het jaarlijkse gratis evenement biedt een mix van kunst, muziek, performance en theater in Rotterdam-Noord. Het Zomerhofkwartier is het kloppende hart van dit meerdaagse festival.

Tijdens het hemelvaartweekend worden lege panden, horecagelegenheden en winkels ingericht tot tijdelijke galeries en podia. Aan het Vijverhofkwartier is men bijvoorbeeld welkom om een kijkje te nemen bij de centrale expositie. Deze expositie is opgezet door gastcurator Piet de Jonge. Hij vroeg beeldende kunstenaars om kunstwerken te maken die in relatie staan tot Rotterdam-Noord.

De centrale expositie biedt een veelzijdige kijk op kunst. Van een tent gemaakt van haar van de inwoners van Noord, tot een prachtige zwart-wit fotoreportage.Kunstenares Tiwánee van der Horst maakte weer hele andere kunst. Zij stelt plastic-kunsten tentoon, gemaakt met haar eigen 3D-printer. ‘Ik wil graag laten zien hoe je met het stollingsproces van plastic tot hele bijzondere vormen kan komen’, aldus de kunstenares.

OPEN Rotterdam nam een kijkje bij de Centrale Expositie van Route Du Nord 2017.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat