Elke seconde telt, leer reanimeren in Erasmus MC tijdens Restart a Heart Day

Het Erasmus MC organiseert een tweede editie van Restart a Heart Day. Zaterdag 12 oktober staat het hele ziekenhuis in het teken van reanimatie. In en om het ziekenhuis zijn er demonstraties die bezoekers en voorbijgangers kunnen gratis deelnemen aan workshops.

Volgens het Erasmus MC kan iedereen een leven redden met de juiste verrichtingen. Het doel van het evenement is om bezoekers te leren reanimeren in stressvolle situaties. Het is van belang dat je gedurende de workshop hersenschades leert voorkomen, omdat na een hartstilstand tussen drie en vijf minuten een hersenchade kan ontstaat.

In het ziekenhuis worden er demonstraties gegeven en kunnen mensen aan meerdere workshops meedoen. Tijdens de demonstratie worden mensen begeleidt door medewerkers van de Spoedeisende hulp, Intensive Care en Cardiologie. Ook is de brandweer, ambulance aanwezig, en staat een politieteam, inclusief auto, voor de deur van het Erasmus MC.

Het ziekenhuis heeft vorig jaar 300 mensen leren reanimeren “Hopelijk scholen wij meer mensen bij”, vertelt Carla Schramm van het Erasmus MC. Ook zijn er kraampjes en standjes van onder meer de Anesthesie, Spoedeisende hulp, Intensive Care, Cardiologie, Perfusie, Erasmus Academie, Intensive Care Kinderen met informatie over de zorg rondom reanimatie voor volwassenen én voor kinderen.