Els Mulder uit Ommoord wint Kunstconcours met werk ‘Coronaliefde’

Els Mulder uit Ommoord heeft met haar kunstwerk ‘Coronaliefde’ de tweede editie van het Kunstconcours van Kunstkring Prins Alexander gewonnen. Kunstenaars kregen een jaar de tijd om te werken aan een kunstwerk verbonden aan het thema ‘Corona’.

Els toont met haar werk twee mensen die elkaar een kus geven met een mondkap op. “Het kunstwerk van Els is heel mooi en precies”, vertelt Peter Buisman, voorzitter van Kunstkring Prins Alexander. De kunstenaar is aan de slag gegaan met olieverf en heeft volgens Peter met dit materiaal een realistisch beeld geschetst.

27 kunstenaars hebben meegedaan aan het Kunstconcours waarvan de werken de afgelopen drie maanden zijn geëxposeerd in het Huis van de Wijk in Ommoord. Een jury heeft de werken beoordeeld waarbij er drie winnaars uit de bus zijn gekomen waarvan Els de hoofdprijs heeft binnengesleept. Het winnende werk is aangekocht door Kunstkring Prins Alexander en wordt gedoneerd aan een instelling die zich tijdens de coronacrisis maatschappelijk heeft inzet. Dat is Buurtwerk Ommoord geworden. “Het leuke is dat je niet alleen een kunstenaar kan eren maar ook een instelling. Eigenlijk heb je dus twee winnaars”, aldus Peter.

Het Kunstconcours is een jaarlijks terugkerende wedstrijd voor leden van Kunstkring Prins Alexander. Volgend jaar wordt het thema ‘Water’, kunstenaars kunnen zich tot 1 december 2021 aanmelden. “Je kunt er alle kanten mee op. De bedoeling is dat je diversiteit krijgt tijdens de expositie”, vertelt Peter Buisman.

Eerder maakten wij een video over kunstroute Prins Alexander, waarbij wijkbewoners een route door de buurt volgden en onder andere het werk van Els konden bewonderen.