Emotionele avond voor oud- Feyenoorders

Rotterdam is een sport- en filmstad. Het Sport Film Festival is dan ook een logisch evenement dat tot zaterdag in Cinerama wordt gehouden. Op de premièreavond draaide een speciale bioscoopversie van de tv-documentaire: De Coolsingel Liep Vol. Enkele oud-feyenoorders van het kampioenselftal uit 1999 waren op deze premièreavond aanwezig.

Verdediger ‘Ulli’ van Gobbel keek met trotse gevoelens naar de documentaire. “Alles komt weer naar boven en sommige momenten zijn emotioneel. We hebben toch wat neergezet toen.” Patrick Pauwe vult aan: “Het meest bijgebleven is het balkonmoment. Ik dacht: Hoe is het mogelijk dat ze allemaal daar staan met elkaar?” Jon Dahl Tomasson durft het aan om een getal te noemen: “Er werd aangegeven een kwart miljoen mensen. Dan zie je wat Feyenoord betekent, het doet je wel wat hoor.”

Is er een vergelijking met het kampioenselftal van 1999 en de huidige selectie die koerst op het kampioenschap? Volgens Paul Bosvelt wel: “Er is veel scorend vermogen. En wat we toen hadden, is dat als we verloren we het meteen weer oppakten. Dat doet dit elftal nu ook.” Verdediger Bert Konterman is van mening dat hun team destijds beter was. “We waren betere voetballers en een stap verder. Maar dit team is nog jong.” Over het kampioenschap is iedereen eensgezind: Feyenoord staat in mei op het bordes van het stadhuis op de Coolsingel.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat