Epicinderunning organiseert Watertorenloop marathon voor Ronald McDonald Huis

Zo’n 650 Rotterdammers hebben tijdens de Watertorenloop hardgelopen voor het Ronald McDonald Huis. Evenementenorganisatie Epicinderunning organiseert regelmatig hardloopwedstrijden voor het goede doel. Dit keer is er meer dan 3000 euro opgehaald voor het Huis.

Als kinderen in het Sophia Kinderziekenhuis verblijven, krijgen de ouders de mogelijkheid om tijdelijk in het Ronald McDonald Huis te wonen. Zo zijn ze dichterbij hun kind. Een van de ouders die in het Huis verblijft, is Janella. Meer dan een jaar woont zij nu in het Ronald McDonald Huis. Sinds de geboorte heeft haar zoon te kampen met een kraakbeenafwijking. “Met elke kracht die hij maakt, zoals huilen, niezen en hoesten kunnen zijn longen en luchtwegen laten dichtklappen”, zegt Janella. “Hij wordt 24/7 gemonitord door de artsen.” Het verblijf in het Huis is voor Janella en haar vriend essentieel, omdat hun zoontje 24/7 op de intensive care ligt.

“De kinderen hebben de toekomst”, zegt oprichter van Epicinderunning Ruud van Eck. Daarom doen niet alleen volwassenen mee met de marathon, maar ook kinderen vanaf acht jaar. Voor hun is er een verkorte route van 500 meter en één kilometer. De volwassenen kunnen kiezen voor de vijf of tien kilometer. Tim Bosman rent samen met zijn bedrijf de tien kilometer route. “Wij vinden het sowieso leuk om hard te lopen. Als je dan ook een goed doel zo kan steunen, dat is dan twee vliegen in één klap.” Het gedoneerde geld is bedoeld voor ouders die zich het verblijf niet kunnen permitteren in het Ronald McDonald Huis. Dit is een steuntje in de rug voor de ouders, want dan worden de kosten vergoed door het Huis, zegt Natasja Jongenotter.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat