Erasmus Universiteit krijgt regenboogvlag

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) hijst op donderdag 21 september de regenboogvlag. Dit valt samen met de start van de Rotterdam Pride-dagen. De universiteit hecht naar eigen zeggen een groot belang aan diversiteit en inclusie.

Het officiële moment vindt plaats op de Burgemeester Oudlaan 50. Om 15:00 uur hijst rector magnificus prof.dr. Huibert Pols de vlag. Het idee komt vanuit de de Erasmus Pride, het LHBTI+* studenten, Diversity Office en het medewerkersnetwerk van de universiteit.
Daarnaast komt er een vlag bij het Erasmus University College.

Woordvoerder Jacco Neleman van de EUR laat weten dat de vlag blijft hangen tot de laatste dag van de Rotterdam Pride. “Het is nu de eerste keer dat de vlag wordt gehesen. We gaan dit vaker doen als er speciale LHTBI+ events zijn.”

In 2016 waren er nog problemen rondom het hijsen van de regenboogvlag op de Hogeschool Rotterdam (HR). Zij willen ‘neutraal’ blijven en besloten daarom de regenboogvlag niet op te hangen. Ook dit jaar wilde de HR geen vlag ophangen. Het AD weet te melden dat de hogeschool nu toch een regenboogwimpel gaat ophangen.