Erasmusbrug kleurt oranje

De Erasmusbrug is zaterdagavond oranje gekleurd. Niet voor het WK of Koningsdag, maar om aandacht te vragen voor de internationale campagne ‘stop geweld tegen vrouwen’. Burgemeester Aboutaleb en minister Kaag waren erbij. 

De Erasmusbrug is een van de meer dan honderd gebouwen in de wereld die oranje gekleurd werd deze zaterdagavond, waaronder de piramieds in Egypte, de Brandenburger Tor in Duitsland, de Niagara Falls in Canada en de Tafelberg in Zuid-Afrika. De Rotterdamse brug is het enige ‘landmark’ in Nederland en is uitgekozen op vezoek van de internationale club ‘Zonta’ die ook actief is in Rotterdam.

De internationale dag tegen geweld tegen vrouwen is in 1960 ingesteld door de Verenigde Naties.

Zonta Club Rotterdam en UN Women vragen aandacht voor het geweld tegen meisjes en vrouwen , want nog steeds zijn vrijheid en het zelfbeschikkingsrecht van vrouwen geen vanzelfsprekendheid: “Het gaat over basisvrijheden van vrouwen die verankerd zijn in de wet van de mensenrechten maar nog vaak niet alleen privé, maar juist cultureel en structureel met voeten getreden worden. Overal ter wereld zijn vrouwen vaker slachtoffer van seksueel geweld dan mannen, ook in Nederland.”

De Erasmusbrug is nog het gehele weekend oranje uitgelicht.
 

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat