Erehaag voor onverwachts overleden gebiedscommissielid Eric Heusdens

Nabestaanden van Eric Heusdens hebben maandagmiddag een erehaag gevormd langs de Prins Rooseveltweg in Ommoord. Heusdens was een bekend gezicht in Prins-Alexander. Hij was erg actief in de gebiedscommissie namens Leefbaar Rotterdam. Vrijdag 23 april overleed hij plotseling. Heusdens werd 42 jaar.

Vanwege de coronamaatregelen konden niet veel mensen bij de begrafenis in Crooswijk aanwezig zijn. Daarom organiseerden nabestaanden een erehaag vanaf uitvaartcentrum Monuta bij de President Rooseveltweg. Zo kon de wijk een laatste groet brengen toen de rouwstoet vertrok.

Heusdens was geliefd in Prins-Alexander. Het was dan ook een schok voor velen toen hij plotseling overleed. Bas Berkhof, een goede vriend van Heusdens, vertelt: “Eric was erg betrokken bij de mensen uit de buurt. Hij deed kleine dingen, zoals papier prikken om de wijk schoon te houden. Maar hij was ook erg sociaal. Als ouderen een jubileum hadden, kwam hij altijd een bloemetje langsbrengen.”

Pieter van Hoof zat samen met Heusdens in de gebiedscommissie van Prins-Alexander. “Zijn wortels lagen in de wijk Ommoord. Het was een voorbeeld voor velen. Kijk maar naar hoeveel mensen hier nu aanwezig zijn.”