Facebookpagina ‘Kom ie uit Rotterdam dan’ verliest 100.000 volgers

De Facebookpagina uit Rotterdam ‘Kom ie uit Rotterdam dan?’ is al zijn volgers kwijt. Eigenaar Danny Kristel wilde op vrijdag 25 augustus nog een Rotterdamse plaat posten op zijn social-mediapagina. Tot zijn verbazing was hij uitgelogd en kon hij niet inloggen. Wat bleek? Zijn e-mailadres was verlopen. “Ik baalde ontzettend en ik snapte totaal niet wat het probleem was.”

‘Kom ie uit Rotterdam dan’ had ongeveer 100.000 likes. De pagina genoot bekendheid in Rotterdam, maar ook bij mensen van buiten, gewoon mensen die er dag in, dag uit, van genoten, aldus Danny. Maar zoals hij zelf omschrijft: een echte Rotterdammer geeft niet op. Hij ondernam actie en schreef Facebook aan. Via een contactformulier vroeg hij aan Facebook of hij niks fout had gepost. “Ik kreeg een standaard bericht terug. Mijn account was op non-actief gesteld. Niet veel wijzer dus.”

Een vriend van Danny gaf het e-mailadres van een Facebookmedewerker. Danny stuurde een bericht en werd de volgende dag gebeld door het platform. Het grote probleem? Zijn e-mailadres was verlopen. “Ik maakte speciaal een aparte Gmail aan voor de pagina. Ik keek nooit op dat account.”
De medewerker van het hoofdkantoor gaf enkele tips om het probleem te verhelpen. “Ik probeerde de tips uit, maar die bleken niet te werken. Ze vroegen ook om foto’s te sturen van mijn ID. Zo konden ze verifiëren dat ik het echt was.” Danny stuurde Facebook opnieuw een bericht, maar kreeg sindsdien geen reactie. Dan Google maar. Gmail is namelijk onderdeel van Google. “Ook met Google valt moeilijk te communiceren”, aldus de teleurgestelde Rotterdammer.

En is het nu dan helemaal klaar voor Danny? “Nee, opgeven doe ik niet. Ik ga keihard knokken om die pagina weer in de lucht te krijgen.” Ook heeft hij nog een tip voor iedereen met een Gmail-account. “Log zo nu en dan in!”

Inmiddels heeft Danny wel een nieuwe ‘Kom ie uit Rotterdam dan’ aangemaakt. De pagina is te vinden via deze link.