Familiehuis Daniel den Hoed gaat verhuizen

Gasten van het Familiehuis Daniel den Hoed verblijven vanaf eind 2020 in een ontspannen omgeving, omringd door water en groen dichtbij hun zieke naaste. Het Familiehuis gaat officieel verhuizen naar het nieuwbouwproject Little C tegenover het Erasmus MC in Rotterdam. De verhuizing is noodzakelijk vanwege de verplaatsing van ziekenhuis Erasmus MC-Daniel den Hoed naar het nieuwe Erasmus MC Kanker Instituut.

Al 27 jaar biedt het Familiehuis Daniel den Hoed een plek om te verblijven aan familieleden van kankerpatiënten. Momenteel zit het Familiehuis nog gevestigd op de Groene Hilledijk in Rotterdam-Zuid, pal naast de voormalige Daniel den Hoed kliniek. Op 18 mei a.s. gaat deze ziekenhuislocatie verhuizen naar het Erasmus MC Kanker Instituut in het centrum, waar alle oncologiepatiënten op één plek worden behandeld. Om familieleden en kankerpatiënten ook in de toekomst dichtbij elkaar te kunnen laten zijn is het Familiehuis genoodzaakt om mee te verhuizen.

De afstand tot het ziekenhuis was een belangrijk criterium in de keuze voor een nieuwe locatie voor het Familiehuis. Het nieuwbouwproject Little C, dat op de kop van Coolhaven ontwikkeld wordt, ligt pal tegenover het Erasmus MC en wordt met een geplande loopbrug over de ’s Gravendijkwal makkelijk bereikbaar.

Tot aan de verhuizing naar Little C, naar verwacht eind 2020, blijft het huidige Familiehuis open in Rotterdam-Zuid. “We hadden uiteraard gehoopt eerder mee te kunnen verhuizen. Kankerpatiënten en familieleden blijven hier ook de komende jaren van harte welkom. De afstand tot het ziekenhuis is tijdens deze overbruggingsperiode helaas iets groter, maar die hopen we door de inzet van een pendelbusje te kunnen verkleinen”, aldus directeur Rachel Maréchal.

Nieuwbouwproject Little C wordt aan de kop van Coolhaven ontwikkeld en gebouwd. Over enkele weken gaan de eerste heipalen de grond in voor de realisatie van vijftien gebouwen met ruimte voor 209 huurwoningen,111 koopwoningen, kantoren, horeca en kleine winkels en voorzieningen.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter