Foto-expositie over 60 jaar Middelland

Houssein Bouziane is druk bezig met een foto-expositie over Middelland van de jaren ´60 tot nu. Aan ondernemer, bewoners en professionele fotografen is gevraagd om hun foto´s in te leveren voor Middland Foto Expo om zo een beeld te geven van een gebied dat enorm is veranderd in de afgelopen jaren.

Houssein heeft gekozen voor deze periode, omdat er veel is veranderd in het gebied: “Dat heeft te maken met de integratie. Toen kwam die heel erg tot stand. Wij vinden het heel erg belangrijk om alle culturen, verbindingen, samenwerking en alles wat hier gebeurt vast te leggen en te laten zien”.

Houssein zit in één van de 12 werkgroepen van het project Mooi, Mooier Middelland.

Voor het project werken gemeente, bewoners en ondernemers samen om Middelland te verbeteren. Hij kwam met het idee voor de foto-expositie en dat werd direct met enthousiasme ontvangen. De wijk hangt ondertussen vol met posters met een oproep om foto’s in te leveren. Van 22 februari tot 14 april is de expositie te zien.

Eén van de ondernemers die foto’s heeft ingeleverd is Yeliz Kaya van de Turkse bakkerij Kaya Pastanesi. De zaak opende in 1982 op de 1e Middellandstraat en ze hebben nog veel foto’s uit die tijd: “Ik vind het geweldig om alles weer terug te zien in die oude nostalgie. Heel duidelijk te kunnen zien hoe het veranderd is. Het is een super initiatief”.

Houssein vindt het geweldig om zijn wijk zo door de jaren heen te zien: “Ik ben hier zelf opgegroeid. Ik heb het zien veranderen en Middelland zit gewoon in mijn hart. Ik ben een stukje Middelland denk ik”.

Wil jij ook foto’s inleveren? Kijk op https://www.middland.nl/meedoen-2/ voor meer informatie.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat