Gabs Wildebras over deelname Perfecte Plaatje en nominatie: Lokale Media Awards: ‘Ik vind het mooi om die erkenning te krijgen

gabs wildebras

Gabs Wildebras, bekend van onze serie Expeditie010, doet dit seizoen mee aan het Perfecte Plaatje op RTL. De Rotterdamse dierenkenner doet het goed! Zo sleept hij deze week ook nog eens een nominatie binnen voor de Lokale Media Awards. ‘Ik vind het mooi om die erkenning te krijgen’

Gabs Wildebras is al jaren een succes op social media. Naast Expeditie010 is Gabs inmiddels zelfs te zien in het landelijke tv-programma Het Perfecte Plaatje. Hij vertelt hoe dit op zijn pad is gekomen: “Mijn manager belde mij toen ik opnames aan het maken was voor mijn eigen nieuwe programma op Zapp. Toevallig hadden we even pauze en ze vroeg of ik even weg kon lopen van de crew. Ik kon het bijna niet geloven! Het eerste wat door mijn hoofd schoot was: “Ik ga ze laten zien dat ik meer kan dan alleen met dieren praten.”

De opnames van Het Perfecte Plaatje zitten er inmiddels op en de uitzendingen worden nu uitgezonden op Videoland. “Het is echt een van de mooiste dingen die ik heb meegemaakt. De kandidaten waren echt gezellig, maar ook de crew”, zo geniet Gabs na. Hij kreeg veel leuke reacties vanuit zijn omgeving. “Van de boerderij naar RTL, wat een strijder!”, was een van de leukste reacties, vertelt Gabriel ons. Zijn enorme kennis over de dieren en de natuur kwam goed van pas in Zuid-Afrika voor zijn medekandidaten. “Als er dan een vogel voorbij vloog, wilde iedereen weten wat voor soort vogel het was.”

Nominatie Lokale Media Awards 2023
Naast alle mooie stappen die Gabs maakt, kwam er ook leuk nieuws voor hem binnen van onze kant. Zijn serie Expeditie010 is genomineerd voor de Lokale Media Awards 2023. “Ik vind het mooi om deze erkenning te krijgen. Het is mijn eerste productie voor de televisie en ik vind het mooi dat de link tussen jongeren en dieren naar waarde wordt geschat. Dat is een van de belangrijkste redenen waarom ik dit doe”, aldus Gabs. OPEN Rotterdam is in drie categorieën genomineerd. De uitreikingen van de awards zijn op 9 juni 2023.