OPEN Rotterdam ontvangt drie nominaties voor de Lokale Media Awards van de NLPO

OPEN Rotterdam heeft drie nominaties voor de Lokale Media Awards 2023 van de NLPO in de categorieën Video, Innovatie en Presentatietalent! Het programma ‘Expeditie010’ met Gabs Wildebras, het onderzoeksverhaal ‘Algoritme in Rotterdam’ en presentator Lauren Verbrugh maken kans op een Award. Hoofdredacteur Celeste Boddaert: “We zijn trots dat drie van de negentien nominaties voor OPEN Rotterdam zijn.”

Video
Expeditie010 ontvangt een nominatie in de categorie Video. Over de serie zegt de jury: ‘De manier waarop de urbane natuur op een vermakelijke en duidelijke manier wordt vertaald naar jongeren is ‘gruwelijk’. Met een extra compliment voor de presentator wiens enthousiasme aanstekelijk werkt.’ In Expeditie010 gaat Rotterdammer Gabs Wildebras op safari in de stad. Rotterdam zit namelijk vol leven! Wildebras zoekt dieren in de stad op en deelt tips en trucs om bij te dragen aan een beter milieu. Inmiddels is Gabs ook te zien in het landelijke tv-programma Het Perfecte Plaatje.

Presentatietalent
Ook in de categorie Presentatietalent is er een nominatie voor OPEN Rotterdam: Lauren Verbrugh is volgens de jury prettig om naar te kijken en te luisteren. Daarover zegt hoofdredacteur Celeste Boddaert: ‘Lauren is het zevende presentatietalent op rij dat genomineerd is. Dit geeft aan dat onze focus op het gebied van talentontwikkeling zijn vruchten afwerpt.’ De jury van de awards is in ieder geval enthousiast: ‘Met haar aanstekelijke enthousiasme is Lauren een frisse verschijning die de wereld blijmoedig tegemoet treedt en nieuwsgierig is naar avontuur.’ Lauren presenteerde in 2021 en 2022 het programma ‘Stemmen!’ over de Rotterdamse politieken en maakte verschillende explainers over hetzelfde onderwerp.

Innovatie
De derde nominatie is in de categorie Innovatie. De jury is lovend over hoe OPEN en Vers Beton ingewikkelde nieuwsverhalen laagdrempelig en toegankelijk maken voor iedere Rotterdammer. Één van die verhalen is dat over de algoritmes die Gemeente Rotterdam gebruikte en daarmee alleenstaande bijstandsgerechtigde moeders benadeelde. Dit leidde niet alleen tot raadsvragen, maar aandacht in de landelijke media en zelfs vragen in de Europese Commissie. De jury zegt daarover: ‘Een complex maatschappelijk thema wordt op een aantrekkelijke manier vertaald naar het grote publiek. Vooral de innovatieve samenwerking wordt geprezen.’

Vijay Gangadin, bestuursvoorzitter van OPEN Rotterdam: “Het team van OPEN Rotterdam heeft een constante kwaliteit en innovatieve werkwijze om Rotterdammers te verbinden. Dit is geen automatische en daarom is het wederom een prestatie van formaat om voor drie van de negentien nominaties geselecteerd te zijn, #TrotsOpHetTeam.”

Vrijdag 9 juni wordt duidelijk of OPEN Rotterdam de awards mee naar huis neemt!