Garagehouder Herman vertrekt uit Noord met ‘pijn in het hart’

Na meer dan veertig jaar stopt Herman met zijn garage aan de Walenburgerweg. Hij sleutelde al die jaren met veel passie aan oldtimers.

“Proost op de toekomst”, zegt Herman Hamer terwijl hij een glas bier heft met een van zijn vaste klanten Rob Boddaert. “Ik had eerst een garage op Zuid”, blikt Herman terug. “Dat was op Katendrecht in de welbekende buurt. Daar waren zeg maar heel veel mooie Nederlandse vrouwen en ik had heel veel auto’s van pooiers in onderhoud”, vertelt hij lachend. Daarna verhuisde hij, zo’n 45 jaar geleden, naar Noord op de Walenburgerweg. “Ik had op Zuid een kroeg tegenover me en daar kwam iedereen naartoe en toen kwam mij ter oren dat er een garage in Noord te koop stond. Zo is het eigenlijk gekomen”, stelt hij.

In die tijd had hij ook nog een tankstation. “Maar dat werd op een gegeven moment zo druk, dat ik de garage niet meer uit kon. Dus daar ben ik mee gestopt”, vertelt Herman. Hij legde zich toe op vooral Engelse oldtimers. Daarnaast was hij ook bezig met zijn eigen racewagen. “Ik heb veel gedaan met rally’s, maar ook nog gereden met een Formule Ford”, zegt hij terwijl hij oude foto’s erbij pakt. “Och heere, hier heb ik nog haar”, lacht hij. Vaste klant Rob Boddaert maakt zich geen zorgen om Herman. “De garage stopt, maar de vriendschap niet. We blijven elkaar gewoon zien”, besluit hij.