Gebruik afvalbakken op boulevard en gooi afval weg na bezoek strand Nesselande

Het strand van Nesselande is het perfecte badplaatsje in onze eigen stad en een groot deel van Rotterdam komt hier dan ook de zomer door. Helaas blijft er af en toe afval liggen op het strand en rondom de prullenbakken op het strand. De gemeente is op zoek gegaan naar een oplossing en start een experiment.

De populariteit van het strand van Nesselande zorgt voor overvolle stranden. Het artikel gaat door onder de foto.

Foto’s: Antoinette Roetgerink

Na een bezoek laten sommige bezoekers soms afval liggen of er worden zakken uit de prullenbakken getrokken door meeuwen: ‘Dit zorgt voor overlast voor andere bezoekers en ook de omwonenden’, staat uitgelegd op de website van Gemeente Rotterdam.

Gemeente Rotterdam neemt ook tussentijds de nodige stappen om het strand schoon te houden. Het artikel gaat door onder de tweet.

Nieuw experiment
Gemeente Rotterdam is deze zomer gestart met een experiment. Zo hebben zij een deel van de prullenbakken op het strand verwijderd en zijn er nieuwe, grote, afvalbakken geplaatst op de boulevard. ‘Hierin past drie keer zoveel afval dan in de prullenbakken op het strand’, staat op de Facebookpagina van Gebied Prins-Alexander.

Het experiment wordt alleen op een deel van het strand uitgevoerd, zodat het effect gemeten kan worden.