Gedachtegoed Nelson Mandela geëerd in Oude Westen

Nelson Mandela zou woensdag 100 jaar zijn geworden. De SP stond daarbij stil en organiseerde een manifestatie in het Wijkpark Oude Westen.
“Hij is iemand die voor gelijkwaardigheid stond en dat is iets wat we echt nodig hebben”, vertelt Luiza Soares, burgerraadslid voor de SP. “Het is gewoon een prachtig mens en een prachtig voorbeeld van hoe je uit overtuiging kracht kunt putten”, stelt Jan Meijer, die de productie van de manifestatie op zich nam. De manifestatie bestaat uit optredens van spoken word artiesten en interviews met mensen van organisaties die belangrijk werk doen in Afrika.

Zij vinden het op hun beurt belangrijk dat deze manifestatie er is. “Het is precies 100 jaar geleden dat Nelson Mandela is geboren. Zijn naam roept veel associaties en gedachten op. Hij was een strijder, maar hij was een man die levenslang veroordeeld was. Hij was ook een nobelprijswinnaar en een overwinnaar. En tenslotte ook nog de allereerste zwarte president van Zuid-Afrika”, vertelt Luiza aan het toehorend publiek.“Ik denk dat begrip en respect voor elkaar en ook vergeving belangrijk is”, begint Jan Meijer. “Dat je als je beledigd wordt, je niet gelijk in de aanval gaat. Dat vergeving een belangrijk onderdeel is: dat is iets dat Mandela belichaamd heeft, toen hij uit de gevangenis kwam. Daar kunnen we heel veel van leren”, besluit hij.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter