Geen croissant, maar ‘krozant’: Franse patisserie met een Rotterdamse twist

In korte tijd zijn er verschillende nieuwe Franse bakkerijen en patisserieën geopend in Rotterdam, zoals Bakkit, dat 1 juli opende, van Heel Holland Bakt-winnares Mercedes en Krozant van Nadia en Yvette. Zij geven het typisch Franse product een Rotterdamse twist.

“Het is het kindje van mij en mijn zus”, vertelt Heel Holland Bakt-winnares Mercedes over haar nieuwe zaak Bakkit. Samen met haar zus ging ze het avontuur aan. “Wij zijn compleet in het diepe gesprongen. Hebben allebei onze baan opgezegd. In twee maanden tijd hebben we deze hele plek verbouwd. Het was eerst een sapbar met gekleurde muren. Dus dat was best wel wat werk, maar het is een fantastische ervaring”, vertelt ze over de verbouwing en de eerste twee weken dat ze de zaak runt.

Bij Nadia en Yvette worden de ‘krozantjes’ vers gebakken in het voormalig huisje van de parkeerwachter onder het Groot Handelsgebouw. “Het is natuurlijk in een parkeergarage. Dus dat was wel even spannend: of de mensen ons zouden vinden. Gelukkig werken hier in het Groot Handelsgebouw al vierduizend mensen en die komen vaak voor de lunch naar beneden”, vertelt ze over de eerste weken nadat zij hun zaak openden.

Vooralsnog bieden ze met name croissantjes aan met allerlei beleg, maar ze hopen in de toekomst meer te kunnen bieden. “De ambitie is om er ook een koffiezaak bij te openen waar we mensen kunnen ontvangen. Misschien zelfs met een glaasje bubbels”, hoopt ze hardop. “Het is de bedoeling dat we hier sowieso voor de komende 2 jaar zitten. Dan kunnen we ook even kijken wat het ondernemende leven voor ons in petto heeft”, besluit Nadia.