Genieten van Rotterdamse gedichten in de Week van de Poëzie

De nationale Week van de Poëzie is weer begonnen! Het is alweer de tiende editie en het thema is natuur. Speciaal voor deze week heeft OPEN Rotterdam een overzicht gemaakt van Rotterdamse dichters.

Exodus – Dean Bowen
In Dean Bowen’s eerste stadsgedicht van 2021, genaamd Exodus, reageert hij op het woonbeleid dat wordt gevoerd in Rotterdam.

Belichaam de aarde – Vienne Haagoort
In de film ‘belichaam de aarde’ verschijnt de jonge stadsdichter Vienne Haagoort in het donkere water van de Rotte, symbool voor de stad die aan hetzelfde water verrees uit het niets. Ze opent haar ogen en brengt haar gedicht ten gehore. Terwijl ze uit het water stapt kijkt ze naar de lucht, de lucht verandert in water en het water verandert in Rotterdam.

Rapgranny
“Depressies liggen op de loer. Door te veel het negatieve voer ons voorgezet komen we straks niet meer uit ons bed”, vertelt José van Zutphen in haar rap over de huidige situatie van de coronacrisis en het effect op onze leven.

Dichter in het Atrium
In deze 5-delige serie van Carel van Hees en Stephan Warmenhoven bij OPEN Rotterdam volgen we de vier Rotterdamse dichters Hans Sleutelaar, Jules Deelder, Peter Bulthuis en Rien Vroegindeweij.

Wil je de hele serie bekijken? Klik kan hier.

Poetry International
Eén van de partners van de Week van de Poëzie is Poetry International. OPEN Vlogger Dieudonnee bracht een bezoek aan de 51e editie van het Internationale poëzie-evenement in 2021.

Dichter op de stad
Stadsdichter Anne Vegter en compagnon Xandra Nibbeling maken een schets van de stad, zoals die in de haarvaten wordt beleefd door de bewoners en de mensen die er werken. Dat doen ze aan de hand van bezoeken aan de bibliotheken in de wijken.