‘Gewone’ Rotterdammer praat met Aboutaleb over 2017

Elk jaar neemt De Havenloods het jaar door met burgemeester Aboutaleb. Dit jaar nodigde de krant haar lezers uit om dit samen te doen. Via een lezersactie mochten uiteindelijk twee gelukkige winnaars met de redactie en de burgemeester lunchen.

Het gesprek vond plaats achter gesloten deuren, maar na de lunch hadden de gesprekspartners van de burgemeester even tijd voor een interview. Yasmina is tweedejaars rechtenstudent en had er helemaal zin in. “Ik woon sinds kort in Rotterdam en in mijn studie krijg ik veel te lezen over de burgemeester en de wethouders. Dus ik wilde weten hoe hij in het echt is.”

Mede Rotterdammer Anneke de Wit werkt dit jaar aan haar 40-jarig jubileum op de Intensive Care bij het Erasmus MC en bereidde zich keurig voor. “Ik heb me tot zover het kon wel even ingelezen. Dan bedoel ik even googelen op Aboutaleb en zoveel mogelijk lezen over hem.”

Uiteindelijk viel het hen beiden op hoe hij de touwtjes in handen pakte. “Hij stuurde het gesprek al heel snel. Als iemand een vraag stelde, gaf hij wel uitgebreid antwoord. Ik vond het een goed gesprek”, besluit Yasmina.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat